När öppnar vi för säsongen 2019/2020?

Det är lika svårt att svara på, som vad blir det för väder om 3 veckor... :) All snö som du åker på i en skidbacke är så kallad konstsnö. Konstsnö gör man med hjälp av snökanoner som med hjälp av vatten, luft och minusgrader, tillverkar snö. Den snön är ca 10-20 gånger hållbarare än natursnö, för att den innehåller mindre luft än natursnön. Väsjöbacken "bygger" vi på ca 10 dygn med 3-5 minusgrader eller helst kallare. Och om man tittar i backspegeln, brukar vi kunna öppna den första eller andra veckan i januari. Så ha lite tålamod, så ses vi förhoppningsvis inom kort..:)

ÖPPETTIDER

MÅNDAG - FREDAG
16:00 - 21:00

LÖRDAG + SÖNDAG

10:00 - 18:00

Cafeterian och skidboden har samma öppettider som resten av skidanläggningen.
På lördagar, söndagar och under skolloven mellan kl. 11:00 - 16:00 är Väsjögrillen öppen. I Väsjögrillen kan man köpa Väsjöburgare.

Kolla alltid under fliken "Aktuellt" för avvikande öppettider :)

 

HITTA HIT

Väsjöbacken ligger invid sjön Väsjön i Sollentuna, ca 2mil norr om Stockholm. Adressen är: Frestavägen 86, 192 48 Sollentuna.

Om du använder GPS: Knappa in Väsjöbacken i den, så hittar du rätt. Vi har en stor parkering, som är avgiftsfri, alldeles intill Frestavägen.

Att tänka på: Det är parkeringsförbud i villaområdet som ligger intill Familjebacken och de boende har tröttnat på alla felparkeringar och anlitat p-bolag.

PISTKARTA

I Väsjöbacken har vi 4 nedfarter. Huvudbacken, Klubbacken, Slingan och Familjebacken.

PARKEN

Kom och kolla in Väsjöparken!

UTRUSTNING

Behöver du hyra skidutrusning vid ditt besök? Vi har allt ifrån hjälmar, stavar till pjäxor, skidor och snowboards. 

 

KONTAKTA OSS

Om du inte hittar svar på dina frågor här på hemsidan, kan du alltid ringa till oss. Under helger kan det vara lite svårt att få svar, eftersom vi har många besökare då.
 
Om dina frågor rör skidskolan, ska du kontakta: www.väsjöbackensskidskola.se eftersom den drivs i annan regi. Vi kan inte svara på frågor som handlar om skidskolan eller privatlektioner
Café & Skipass: 08-623 00 46
Skidboden: 08-35 90 89